* Özel Egeumut Hastanesi ZİYARET SAATLERİ 10.00–22:00 saatleri arasındadır.
* Ziyaret sırasında, hasta mahremiyetini koruyacak önlemler alınır.
* Ziyaret ve refakat kuralları, ilgili alanlarda asılı olarak yazılı şekilde bulunur.
* 12 yaştan küçük çocukların hastane ortamlarında enfeksiyon alma riskleri yetişkinlerden daha fazla olduğundan hasta ziyareti yapmaları sakıncalı ve yasaktır.
* Ziyaretlerin 15 dakikayı geçmeyecek şekilde yapılmasına özen gösterilecektir. Ziyaret süresi dolduktan sonra ve ziyaret esnasında servisler sorumlular tarafından kontrol edilir ve ziyaretçilerin servisleri boşaltmaları sağlanır.
* Hastanın durumu hakkında bilgi için hasta yakınları hastanın hekimi ile bağlantı kurulacaktır.
* Hasta yakınlarının gribal enfeksiyon veya başka rahatsızlığı söz konusuysa hasta yakını korunma yöntemi hakkında bilgilendirilir. Hasta açısından sakıncalı olabilecek durumlarda ziyaret hekim iznine bağlıdır. Bu durum hastanın hemşiresine bildirilir. Ziyaretçi kısıtlaması ile ilgili bilgiler hemşire tarafından ziyaretçilere iletilir.
* Hastalar açısından sakınca doğurabilecek durumlarda ve izole edilmiş hastalara ziyaretçi kabul edilmez, zorunlu hallerde ziyaretçi ve hastaya koruyucu önlemler ilgili hemşirenin ve personelin yardımı ile alınır.
* Hasta yanına ziyaretçilerin her hasta için iki kişiden fazla girmemeleri sağlanır.
* Ziyaretçiler yataklara oturmamaları, hastaneye ait cihaz malzemelerle temas etmemeleri konusunda çalışan personeller tarafından uyarılır.
* Ziyaretçilerin hemşire bankosuna girmemesi çalışan personeller tarafından sağlanır.
* Hasta dosyaları ziyaret saatlerinde bilgi güvenliği yönünden ziyaretçilerin ulaşamayacağı şekilde hemşire tarafından muhafaza edilir.
* Hastalarımızın sağlığı için tüm hastane binası içerisinde sigara içilmesine kesinlikle izin verilmez.
* Ziyaret saatlerinin dışında acil yatmış hastaların birinci derecede yakınlarının hastayı ziyaret isteği karşısında hastanın hekimi ve hemşiresinin bilgisi doğrultusunda uygun görülen sürede ziyarete izin verilecektir.
* Ameliyat sonrası tıbbi açıdan bir sakınca yok ise bir refakatçi yanında kalabilir. Birden fazla hasta yakını refakatçi kalmak istiyor ise hastanın hekimi veya hemşiresi ile görüşüp onay alınmalıdır
* Yatış yapıldıktan sonra değerli eşyalarınızı refakatçilerinize teslim etmeniz, eğer refakatçiniz yoksa kat hemşirelerine imza karşılığında teslim etmeniz uygun olacaktır. Hastane yönetimine teslim edilmeyen hasta eşyalarından hastane yönetimi sorumlu değildir.
* Bulaşıcı hastalığı olanlar veya bulaşıcı hastalığı olan biri ile yakın zamanda temas ettiği bilinenler, öksürük, hapşırma, boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi solunum yolu enfeksiyonunu destekleyen belirtileri olan kişiler ziyaretçi olarak kabul edilmemelidir. Ancak ziyaretin kritik önemi olması durumunda, ziyaretçinin cerrahi maske kullanarak ve el hijyenini sağlayarak ziyaretine, sağlık personeli eşliğinde izin verilebilir.
* On (10) yaşın altındaki çocuklar, kişisel koruyucu malzemelerin kullanımı konusunda zorlanabilecekleri için, çok özel durumlar dışında, erişkin yoğun bakım servisine ziyaretçi olarak alınmamalıdır.
* Toplumda bulaşıcı hastalık sıklığında artış olduğu durumlarda, hastane idaresi tarafından ziyaretçi kısıtlamasını yapılabilir.
• Ziyaretçiler izolasyon önlemlerinin alındığı hastaların bulunduğu alanlara girerken enfeksiyon kontrol kurulunun belirlediği izolasyon kurallarına mutlaka uymalıdır.
* Hasta ve yakınları için yemek saatlerimiz aşağıdaki gibidir:
Sabah kahvaltısı: 07:30- 08:00
Öğle yemeği: 12:00- 13:00
Akşam Yemeği: 17:00- 18:00 dir.
Yoğun bakım ünitelerinde hasta ziyareti:
* Erişkin Yoğun Bakım ziyareti, hastaları enfeksiyondan koruyabilmek için, mesai saatleri içinde belirlenen gün ve saatlerde 1. derece yakınları öncelikli olmak üzere, hasta yakınlarından sadece 1 kişinin hastayı sınırlı bir sürede ziyaret etmesine izin verilmektedir.
* Hastalarınızın kritik özel durumlarından dolayı; hastanemizce belirlenmiş saatlerde yoğun bakımlara sadece birinci derece hasta yakınlarının ( anne, baba, eş, kardeş ), hastayı ziyaret etmesine izin verilmekte ve çocuk ziyaretçi alınmamaktadır.
* Yoğun Bakıma hekim / hemşirenin söylediği ziyaret saatleri içinde ziyaretçi kabul edilir.
* Yoğun bakım önünde bulunan galoş kutusundan galoşunuzu ve ziyaretçi önlüğünü giyilir.
* Hastanın yanına girmeden kapının girişinde bulunan lavaboda ellerinizi yıkayarak el antiseptiğini ile el hijyeni sağlanmalıdır.
* Hastamızı yoğun bakımda hemşire gözetiminde ziyaret edebilirsiniz ancak acil durumlarda yoğun bakımdan daha erken çıkmak zorunda kalınabilir.
* Yoğun bakıma ulaşılabilecek tüm telefon numaraları, telefonla görüşme ve ziyaret saatleri ilgili yoğun bakım sekreterliklerinden/hemşirenizden sağlanmaktadır.
* Hastanın ihtiyaçları ile ilgili bilgileri yoğun bakım sorumlu hemşire/hastanın hemşiresinden, tıbbi durumu ile ilgili bilgileri ise; hastanın doktorundan alınabilir.
* Ziyaret öncesi/bitiminde yoğun bakım girişinde beklememeli, zeminde bulunan bekleme salonunda beklenmelidir.
* Ziyaret sırasında yüksek sesle konuşulmamalı, hasta erişkin/bilinci açık ise cep telefonu ile görüştürülmemeli, telefonla hastanın ve yoğun bakımın görüntüleri alınmamalı, hastaya dokunulmamalı, hasta yataklarına oturulmamalıdır.
* Her ziyaret sonunda eller yıkanmalı ve/veya el antiseptiği kullanarak temizlenmelidir.
* Ziyaretinizin sonunda ziyaretçi önlüğünü çıkararak, hemşireye teslim edilmelidir.
* Ziyaretçi alınmadığı gün ve saatlerde (hafta içi, acil durumlar hariç) hastanın 1. Derece yakınına Yoğun Bakım sorumlu Hekimi tarafından telefon ile bilgi verilir.
Yenidoğan yoğun bakımda;
* Hasta ziyaretleri, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ziyaret saatine uygun olarak yapılmalıdır.
* Yenidoğan yoğun bakımda yatan bebeklerin özel durumlarından dolayı; Yoğun bakım doktoru/ Yoğun Bakım Hemşiresinin izniyle sadece birinci derece hasta yakınlarının ( Anne-Baba ),hastayı ziyaret etmesine izin verilir ve çocuk ziyaretçi alınmaz.
* Hasta ve yakınları, ziyaret öncesi / sonrasında Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi girişinde, beklememesi ve yoğun bakımlar girişinde bulunan bekleme salonunda beklemeleri konusunda bilgilendirilir.
* Ziyaretçiler zemin katında bulunan güvenlik görevlilerine hangi hastaya ziyarete geldiğini söyledikten sonra, güvenlik görevlileri Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini arayarak izin alınır.
• İzin alınan ziyaretçiler Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesine yönlendirilir.
* Yenidoğan Yoğun Bakım ziyareti sorumlu hemşirenin bilgisi dâhilinde, yoğun bakımın uygun olduğu saatlerde yapılır.
* Ziyaretler hemşire gözetiminde ve en fazla 15 dakika süre şeklindedir. Ancak acil durumlarda daha erken sonlandırılabilir.
* Ziyaretçiler girişte bulunan galoşlardan giyerler.
* Yenidoğan Yoğun Bakıma giren ziyaretçilere, ellerini su ve sabun ile yıkayıp kuruladıktan sonra her ziyaretçi için ayrı ziyaretçi önlüğü giydirildikten sonra bebeğe dokunmadan önce el antiseptiği kullanılması konusunda bilgi verilir.
* Ziyaretçiler, ziyaret ettikleri bebekten başka bebeklere ve hasta bakımında kullanılan cihazlara dokunmaması konusunda uyarılır.
* Ziyaretçiler ziyaret sırasında yüksek sesle konuşmaması, hastanın ve yoğun bakımın görüntülerinin alınmaması konusunda bilgilendirilirler.
* Ziyaretçi anne doktor talimatı ile hemşire gözetiminde bebeğin beslenme sürecine katılabilir.
* Hastanın ihtiyaçları ile ilgili bilgileri, yoğun bakım sorumlu hemşiresi / hastanın hemşiresinden, tıbbi durumu ve tedavi süreci ile ilgili bilgileri bebeğin ilk kabulünde, her gün gerektikçe Doktorundan alabilirler.
* Ziyaretçilerin Yoğun Bakıma ulaşabileceği telefon numaraları, telefonla görüşme ve ziyaret saatleri ile ilgili bilgiler Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi / Hemşire tarafından verilir.
Refakatçi ile ilgili genel kurallar:
* Hastalar, sağlık kurumlarında hizmetlerin aksamaması için belirlenen kurallara uymalıdırlar.
* Yemek tepsileri yerlerde ve kapı önlerinde bırakılmamalı, ofisteki personele teslim edilmelidir.
* Elektrik düğmeleri ve musluklar açık bırakılmamalıdır.
* Oda içine ve pencere önlerine çamaşır asılmamalıdır.
* Hastane dahilinde tütün ve alkollü madde kullanılmamalıdır.
* Etajer üstü ve içi temiz olmalı, gereksiz hiçbir eşya bulundurulmamalıdır.
* Hasta odaları temiz tutulmalı, odalar havalandırılmalı, çöp kutularının kapakları kapalı tutulmalıdır.
* Kırmızı poşetli çöp kovalarına kesinlikle çöp atılmamalıdır.
* Tuvaletler temiz tutulmalı, yerlere çöp atılmamalıdır.
* Yatakların düzenli ve temiz kalmasına dikkat edilmelidir.
* Refakatçiler refakatçi kartlarını yanlarında bulundurmalıdırlar.
* Refakatçi değişimlerinden servis hemşiresi haberdar edilmelidir.
* Refakatçi sayısı bir kişi ile sınırlıdır.
* Refakatçi, hekimlerin direktiflerine uygun olarak hastalarına bakmalı ve kurum disiplinine uymalıdırlar.
* Refakat süresi bitiminde refakat kartı servis sorumlusuna teslim edilmelidir.
* Hastaneye su ve kolonya hariç yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır.
* Hastalar sağlık durumları konusunda bilgi almak istediklerinde bunu hekimlerine bildirmelidirler.
* Hastalar teşhis ve tedavi sürecinde, hekim ve diğer sağlık çalışanlarıyla her aşamada iş birliği yapmalıdırlar.
* Refakatçiler hasta yataklarına oturmamalıdır. Çünkü birtakım hastalıklar hastanıza daha kolay bulaşır, tedavi süresini uzatır.
* Refakatçilerin; sık sık refakatçi değişikliğine gitmemeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir.